Blueberry banana nicecream
Maak van ‘t warme weer en je workout een feestje met dit recept voor blueberry banana nicecream!
Een tip van ons: haal het ijs minimaal een halfuur van tevoren uit de vriezer. Zo kan je het makkelijker op een hoorntje of in een schaaltje scoopen.
Maak het af met wat geroosterd amandelschaafsel of stukjes noot. Alsof je op vakantie bent!
Bereidingswijze
1. Haal de bevroren banaan en courgette uit de vriezer en laat voor ongeveer 15 minuten een beetje ontdooien, hierdoor kan je de groente en het fruit makkelijker pureren tot ijs.
2. Mix alle ingrediënten op lage snelheid met behulp van een keukenmachine tot een glad en romig geheel. Tip: schep af en toe even door voordat je verder mixt.
3. Schep de nice cream over in een schaaltje en maak eventueel af met wat vers fruit of geraspte kokos.
Tip: vind je het ijs na het mixen te zacht? Plaats het in zijn geheel dan een tijdje terug in de vriezer.
Voedingswaarde
- Energie - Kcal: 143,4
- Vetten: 1,3g
- Koolhydraten: 18,9g
- Vezels: 4,7g
- Eiwitten: 12,5g