Pandan Cake
Pandan cake is een heerlijk Aziatisch dessert met zijn kenmerkende groene kleur en subtiele pandan-smaak. In dit recept geven we een plantaardige draai aan deze klassieker en bieden we de mogelijkheid om een schepje Orangefit Protein toe te voegen voor een eiwitboost. Geniet van de unieke smaak van pandan cake en verwen je smaakpapillen met een plantaardige twist!
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met plantaardige olie of bekleed deze met bakpapier.
-
In een grote kom, combineer de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
-
In een aparte kom, meng de plantaardige olie, plantaardige melk, pandan-extract en vanille-extract.
-
Voeg de natte ingrediënten geleidelijk toe aan de droge ingrediënten en meng goed tot een glad beslag.
-
Als je extra eiwitten wilt toevoegen, meng dan een schepje Orangefit Protein en voeg dit toe aan het beslag. Roer goed om te combineren.
-
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de cake steekt.
-
Haal de pandan cake uit de oven en laat deze volledig afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.
-
Optioneel: Maak het glazuur door de poedersuiker en plantaardige melk te mengen tot een gladde, dikke consistentie. Voeg groene kleurstof toe om de pandan-kleur te accentueren. Giet het glazuur over de afgekoelde cake.
-
Snijd de pandan cake in plakjes en serveer. Geniet van de heerlijke smaak van deze pandan cake, eventueel verrijkt met plantaardige eiwitten dankzij Orangefit Protein.
Voedingswaarde
Zonder Orangefit Protein:
- Energie - Kcal: 165
- Koolhydraten: 22,5g
- Vetten: 8,5g
- Eiwitten: 3g
Met Orangefit Protein:
- Energie - Kcal: 265
- Koolhydraten: 22,5g
- Vetten: 8,5g
- Eiwitten: 23g