Sinterklaas kruidnotencake
Wil je deze Sinterklaas iets lekkers bij de koffie op tafel toveren? Maar wil je wel graag een gezonder alternatief kunnen aanbieden? Dat alsnog helemaal december schreeuwt? ;-) Deze kruidnotencake is perfect!
Met veel enthousiasme delen we dan ook deze unieke Sinterklaas variant van ons favoriete bananenbrood met je. Voedzaam en toch voelt het alsof je alsnog stiekem aan het snoepen bent.
Ook fijn: deze kruidnotencake is lekker eiwitrijk. Daarnaast is ook dit recept – zoals je van ons gewend bent – plantaardig en niet moeilijk om te maken.
En een tip van ons: maak meteen wat extra kruidnoten, want in december is het altijd fijn om een extra voorraadje gezondere kruidnoten in huis te hebben, toch? Het recept voor de kruidnoten vind je hier.
Bereidingswijze
- Rol van tevoren het kruidnotendeeg tot kleine bolletjes volgens dit recept dan kan je deze net voor de kruidnotencake de oven in gaat op de bovenkant plaatsen.
- Bereid de oven van tevoren voor op 180 graden.
- Laat de lijnzaad voor ongeveer 10 minuutjes in 6 el water wellen.
- Hak vervolgens de noten in stukjes en prak de bananen fijn.
- Mix in een ruime kom alle ingrediënten met elkaar, gebruik een vork om alles goed door elkaar te mengen.
- Plaats een vel bakpapier in een cakeblik en schep het cakebeslag hierin. Verdeel dit netjes met een spatel.
- Strooi hier vervolgens de ongebakken kruidnoten overheen, druk eventueel een beetje aan.
- Plaats de kruidnotencake nu voor ongeveer 50 minuten in de oven. Tip: merk je dat de kruidnoten na 30 minuten al een mooie bruine kleur hebben? Plaats dan een stuk bakpapier bovenop de cake, zo branden ze niet aan, maar kan de cake wel verder bakken in de oven.
- Prik na 50 minuten met een satéprikker in de cake. Blijft er nog veel beslag aan de prikker kleven? Laat de cake dan steeds nog 5 minuten langer in de oven staan.
- Laat vervolgens goed afkoelen.
Voedingswaarde (1/10 plakje)
- Energie - Kcal: 181,6
- Vetten: 9,4g
- Koolhydraten: 13,9g
- Vezels: 3,4g
- Eiwitten: 10,5g