No bake chocolade eiwitrepen
Een gezonde levensstijl behouden is een stuk makkelijker wanneer je altijd gezonde snacks bij de hand hebt. Zo grijp je nooit mis wanneer je trek krijgt in iets lekkers of je lichaam aangeeft dat het wat extra energie kan gebruiken.
Maak deze no bake chocolade eiwitrepen in het weekend en je bent de komende dagen voorzien van een gezond tussendoortje.
Het recept is hartstikke makkelijk dus laten we vooral meteen aan de slag gaan!
Bereidingswijze
1. Laat de dadels – zonder pit – 10 minuten weken in heet water.
2. Giet vervolgens goed af en voeg dit samen met de rest van de ingrediënten toe aan een keukenmachine.
3. Mix op hoge snelheid tot een compact geheel. Er mogen best wat stukjes in achterblijven, dit geeft een lekkere bite, maar liever geen grote stukken dadels.
4. Het is belangrijk dat het ‘deeg’ goed compact is. Dit kan je testen door alles bij elkaar te kneden tot een bal. Blijft dit goed aan elkaar plakken? Dan kan je de eiwitrepen in de vorm drukken. Is het te brokkelig? Voeg dan een scheutje water of amandelmelk toe en mix opnieuw.
5. Bekleed een laag bakblik met bakpapier en schep het ‘deeg’ hierin. Drup vervolgens met je vingers aan zodat er een laag van ongeveer 1 cm dik ontstaat.
6. Plaats dit voor ongeveer een uur in de koelkast.
7. Til vervolgens het bakpapier uit de vorm en plaats op een platte ondergrond. Gebruik een mes om 6 eiwitrepen uit het geheel te snijden.
8. Bewaar in een Tupperware bak in de koelkast om de chocolade eiwitrepen langer vers en lekker te houden.
9. Done!
Voedingswaarde per reep
- Energie - Kcal: 126,7
- Vetten: 7,6g
- Koolhydraten: 7,0g
- Vezels: 2,4g
- Eiwitten: 6,5g