Vegan Appeltaart
Er is iets tijdloos en geruststellends aan een warme, huisgemaakte appeltaart. Onze vegan appeltaart is niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook volledig plantaardig, waardoor dit recept geschikt is voor iedereen om van te genieten. Als je op zoek bent naar een gezondere draai aan dit klassieke dessert, bieden we ook de mogelijkheid om een schepje Orangefit Protein toe te voegen voor extra voedingswaarde.
Ons vegan appeltaart recept
Wie zegt dat je iets moet missen als je plantaardig eet? Maak kennis met jouw nieuwe favoriete appeltaart recept: 100% vegan. In een klassieke appeltaart, bijvoorbeeld, zijn boter en eieren gebruikelijke ingrediënten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieve ingrediënten die het mogelijk maken om te kunnen genieten van een vegan appeltaart.
Ons recept voor deze bevat geen boter en eieren, maar wel kokosolie en water. Dit alternatieve recept zorgt ervoor dat je van een vegan appeltaart kunt genieten, zonder dat de andere ingrediënten ten koste gaan van de smaak. Het eten van onze vegan appeltaart geeft je hetzelfde warme gevoel als bij de klassieke appeltaart, maar dan volledig lactosevrij en zonder ei. Ideaal voor bij een verjaardag of gewoon als een heerlijk eiwitrijk toetje.
Bereidingswijze
1. Bereid de korst:
- Meng het volkorenmeel, kokosolie, suiker en een snufje zout in een kom.
- Voeg geleidelijk ijskoud water toe en kneed het deeg totdat het samenkomt tot een bal. Voeg indien nodig meer water toe.
- Verdeel het deeg in twee helften en wikkel ze in plasticfolie. Laat ze minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Maak de vulling:
- In een grote kom, meng de appelschijfjes met suiker, kaneel, maïzena en Orangefit Protein (indien gebruikt). Zorg ervoor dat de appels gelijkmatig bedekt zijn.
*3. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm in.
4. Bereid de taart:
- Rol een van de deegballen uit op een met bloem bestoven oppervlak om de bodem van de taartvorm te bedekken.
- Plaats het appelmengsel in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig.
- Rol de tweede deegbal uit en bedek de appels met deze korst. Je kunt een vlechtwerk of decoratieve patronen maken met het deeg.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot de korst goudbruin is en de vulling borrelt.
Voedingswaarden (per portie, gebaseerd op 10 porties)
- Energie - Kcal: 250
- Vetten: 11g
- Koolhydraten: 36g
- Vezels: 5g
- Eiwitten (zonder eiwitpoeder): 3g
- Eiwitten (met eiwitpoeder): 5g
- Suikers: 20g